Groei in je Groep!

Stimuleer de groeimindset

Veelgestelde vragen over Groei in je Groep!

 

Misschien heb je vragen over het gebruik of de aanschaf van onze prachtige mappen. Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen. Staat je antwoord er niet tussen? Stuur ons dan een bericht!

Werkmappen Groei in je Groep

iVeelgestelde vragen:

Voor welke groepen raden jullie Groei in je Groep aan?
Voor de groepen 1, 2 en 3 van het basisonderwijs hebben we Groei in je Groep – onderbouw gemaakt. In deze map wordt er nauwelijks op het platte vlak gewerkt. Lezen en schrijven is niet nodig. Deze map wordt ook regelmatig ingezet op SBO-scholen.
Groei in je Groep – Middenbouw is gericht op de groepen 4, 5 en 6.
De nog te verschijnen bovenbouwmap (herfst ’22) is geschikt voor groep 7 en 8. Ook kunnen veel activiteiten in de eerste klas van het VO ingezet worden.

Kun je de activiteiten van Groei in je Groep ook individueel inzetten?
Ja, dat is ook heel goed mogelijk. Bijna alle activiteiten zijn zowel klassikaal, in een klein groepje als individueel in te zetten. De mappen zijn dus ook heel geschikt dus voor kindercoaching of -therapie.

Wat is het verschil tussen het Werkboek Mindset/LEF en Groei in je Groep?
Werkboek Mindset is een werkboek met lessen die je stap voor stap doorneemt. Je werkt het van voor naar achter door. Het werkboek is gericht op het werken met kleine groepen of individueel.

Groei in je Groep is geheel anders van opzet. Je kunt dit meer zien als een bronnenboek met (50!) ervaringsgerichte activiteiten die je kunt inzetten in je groep. De activiteiten zijn verdeeld over 5 thema’s (breinologie, uitdagingen, fouten maken, strategieën en doorzetten) dus je kunt er de activiteiten uithalen die voor dát moment in jouw groep of praktijk van belang zijn. Ook kun je met de verschillende delen van Groei in je Groep een doorgaande lijn binnen school opzetten.

Kun je Groei in je Groep ook inzetten naast het werkboek Mindset/LEF?
Dat is zeker heel goed mogelijk. De activiteiten uit Groei in je Groep kunnen een verdieping geven aan de theorie en oefeningen uit de werkboeken. Doordat de activiteiten in Groei in je Groep zijn onderverdeeld in thema’s kun je eenvoudig activiteiten zoeken bij de les uit het werkboek.
Ook kun je de werkboeken en Groei in je Groep na elkaar inzetten. Het maakt eigenlijk niet uit welke je eerst doet. Gaat je voorkeur uit naar meer ervaringsgerichte activiteiten, dan start je met Groei in je Groep. Wil je eerst een meer cognitieve basis leggen, dan start je met het werkboek.
Het is overigens niet per sé nodig om beide materialen te gebruiken. Ook met één van de materialen kun je al een prachtige basis leggen voor de groeimindset!

Is Groei in je Groep ook digitaal beschikbaar?
De map is alleen op papier beschikbaar, maar alle bijlagen en video’s die gebruikt worden kun je vinden op de website www.groeiinjegroep.nl. Hiervoor kun je je gratis registreren. Zo laat je de bijlagen en video’s eenvoudig op je digibord zien.

Heb je een andere vraag? Mail ons dan gerust op mail@platformmindset.nl